Plasmalift


OOGLIDCORRECTIE ZONDER SNIJDEN

 

 

PLASMALIFT FIBROBLASTING is een revolutionaire nieuwe technologie waarmee o.a. ooglidcorrecties worden uitgevoerd. Deze behandeling kan zonder chirurgie ook de huid liften of bijvoorbeeld littekens, striae en moeder- of pigmen Verwijderen.

Deze behandeling werkt op basis van plasma dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen. Tijdens een plasmalift behandeling wordt de huid op kleine schaal behandeld met plasma. Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog bestaande uit geladen plasma die de huid puntsgewijs aanraakt. Als reactie op deze aanraking trekken de huidvezels direct samen en ontstaat er een liftend effect. Dit voel je niet of nauwelijks. Een behandeling met plasmalift bestaat uit een serie van deze aanrakingen, waardoor er met veel precisie gewerkt kan worden op bepaalde probleemzones. Een behandelsessie duurt 10 tot 15 minuten. Het behandelde gebied herstelt zeer snel en er treedt zelden, dan gering, een zwelling op.

 

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de mate van de overtollige huid, de complexiteit van het probleem en jouw individuele wensen. In het consult wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat. In veel gevallen is één behandeling al voldoende.

 

Is het pijnlijk?

De behandeling is in principe pijnvrij. Voor behandelingen waarbij grotere huidzondes, gevoeligere plekken (zoals de oogleden, mond en lippen) kan er gebruik worden gemaakt van een verdovingscrème. De crème wordt 30 tot 40 minuten voor aanvang van de behandeling aangebracht.

 

Minimale hersteltijd

De behandelde huid kan een lichte zwelling vertonen die gemiddeld twee dagen kan duren. Ook ontstaat er ‘’crusting’’ van de huid. Dit is een veelvoud van minuscule korstjes. Deze korstjes verdwijnen binnen vijf tot zeven dagen. Tot die tijd kunnen ze gemakkelijk bedekt worden, waardoor het geen belemmering in het dagelijks leven geeft. Het is wel belangrijk dat de huid, na de behandeling, wordt beschermd met een zonnefactor tegen schadelijke straling van de zon.